Château Roubine: Rosé ‘Lion & Dragon’ 2018

Château Roubine A.C. Côtes de Provence is één van de oudste wijndomeinen (sinds 1307) van Frankrijk. Met groot respect voor de natuur worden hier, onder leiding van Valérie Roussel, karaktervolle, zuivere en typerende wijnen geproduceert. Dit volgens de principes van Agriculture  ‘Lute Raisonnée’. Door de hogere ligging van de wijngaarden, draagt Chateau Roubine sinds 1953 met trots de status ‘Cru Classé.

Rosé ‘Lion & Dragon’ 2018 van € 24,95 voor slechts € 16,95

Deze uitzonderlijke mooie rosé is gemaakt van 50% Grenache, 30% Tibouren, 10% Mourvèdre en 10% Rolle. De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst. Vervolgens wordt hun temperatuur verlaagd tot 1°C. De druiven worden daarna naar de “presser” gestuurd, waar 24 uur lang de pelliculaire maceratie wordt uitgevoerd. Dit is ongewoon lang voor een rosé. De koude maceratie zorgt voor maximale extractie van de aroma’s van de druiven, zonder dat de kleur verloren gaat. De wijn wordt als laatste in temperatuur gecontroleerde vaten geladen. Hier vindt de fermentatie en gedurende 6 maanden het ‘ouderen’ plaats.

Proefnotitie: Licht zalmroze van kleur. In de geur fijne kruidigheden van rozemarijn en subtiele tonen van citroengras. in de neus tonen van citroen en hop, ook fijne tonen van hout. Deze geconcentreerde rosé is intens weelderig, en heeft een expressieve en lange afdronk.

Bijzondere referentie: Best Sommelier of Benelux 2019 (Michelin) met 17 NP (Noël Punten).

U kunt de wijn hier bestellen: https://www.wijnhandelvanwelie.nl/winkel/wijnen/rose-wijnen/chateau-roubine-cru-classe-rose-liondragon-2018/

À votre santé!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.