Champagne Krug Grande Cuvée, Brut S.A.

215.00

De naam Krug Grande Cuvée is 168e editie van deze uitzonderlijke prestigeuze Champagne van Maison Krug. Sinds 1843 belichaamt Krug Grande Cuvée wat Joseph Krug, oprichter van Maison Krug, zijn klanten wilde bieden: een Champagne met een kenmerkende smaak die ‘richeness’ (= weelderig en rijkdom) en verfijnde elegantie heeft. Deze Champagne Krug Grande Cuvée Brut  in de 168ème Éditiie werd samengesteld uit 198 verschillende wijnen uit 11 verschillende jaren waarbij het jongste jaar 2012 was en het oudste jaar 1996. De blend bestond uit 52% pinot noir, 35% chardonnay en 13% pinot meunier.

Proefnotitie: Een kleur die goudgeel is een ragfijne mousse die al veel belooft! Geuren van bloemen, rijp en gekonfijt fruit, marsepein en gemberbrood, de smaak is complex en nog intenser en voegt aan de geuren nuances hazelnoten, nougat, en zelfs iets van citrus, amandelen, brioche en een vleugje honing toe.

Bijzondere referentie:           18,5 punten Gault&Millau, 95 Punten Robert Parker The Wine Advocate

Op dronk: Nu – houdbaar tot 2029

Serveertemperatuur:  120 C.

aanbevolen bij: Door de complexiteit van deze Krug Grande Cuvée 168ème Édition zijn er talrijke gastronomische combinaties mogelijk o.a. Tarbot met truffel of zeer oude gerijpte of 3 jaar overjarige Boeren Goudse kaas etc, etc.