Barolo 2016 Parusso

49.95

2e fles halve prijs!

Gemaakt van 100% Nebbiolo afkomstig uit de navolgende wijngaardpercelen van Parusso 50% Bussia, 30% Mariondino, 20% Le Corte-Mosconi. De oogst gebeurt handmatig en bij de vinificatie worden de druiven zachtjes gekneusd en krijgen vervolgens een lange maceratie (= inweking) ; de alcoholische gisting is spontaan met zijn inheemse gisten zonder sulfieten te gebruiken met en temperatuurcontrole. Hierna volgde een opvoeding in kleine eiken vaten gedurende minimaal 18 maanden, daarna rijping in de fles met een gecontroleerde temperatuur van 15°C. Het resultaat is een rijke en complexe wijn die de naam Barolo waardig is!

Nu op dronk – houdbaar tot: 2030 (karafferen van harte aanbevolen)

Proefnotitie: Donkerrode kleur, Uitgesproken complexe neus met tonen van pruimen, kersen en mokka. In de mond krachtig in aanzet maar elegant met verfijnde tannine en, mooie zuren en een prachtige lange afdronk Serveren op 18 C.

Waardering: 94/100 James Suckling
Aanbevolen met rundvlees l kalfsvlees l wild l o.a. gebakken kalfsmedaillon met morilles en risotto

Wissen