Chateau du Trignon ‘Le Bossu’ Gigondas

18.95

De gemeente Gigondas bestaat sinds 1971, maar was er bijna niet meer geweest. In de 19de eeuw waren de wijngaarden van Gigondas aangestast door phyloxera en besloot men de wijnstokken te rooien en olijfbomen te planten. Dat was het einde van wijn in Gigondas. Gelukkig was er in 1956 een strenge winter en vroren de olijfbomen dood. Men herkende en erkende toen het kwaliteitspotentieel voor rode wijn en Gigondas werd opnieuw het stoere broertje van de Chateauneuf-du-pape.

De typische Rhônedruiven grenache, syrah, cinsault en mourvedre zijn gedeeltelijk gerijpt in Franse eiken vaten. De aroma's van de wijn laten zich omschrijven als: toast, kruidnagel, rood & zwart fruit. Qua smaak is deze wijn fris & krachtig in de aanvang, volle complexe structuur en in de afdronk een toets vanille. Heerlijk bij lamsvlees en wildgerechten