Loimer Grüner Veltliner D.A.C. Biologisch | Kamptal 2019

16.95 13.95

Fred Loimer werkt op biologische wijze in zijn wijngaarden in Kamptal. Het samenspel van klimaat en bodem in het Donaugebied vormt de basis voor het karakter van de wijnen van Weingut Loimer.  De druiven zijn afkomstig van goede oude wijngaarden rond de stad Langenlois.

Deze grüner veltliner wijn werd gemaakt van jonge en oude wijnstokken die bijna uitsluitend op löss worden geteeld. Dit geeft het kruidige karakter aan de wijn.

Proefnotitie: Fonkelend goudgeel met groene reflecties, in de geur groene appel en kruidige nuances van o.a. duizendblad, in de smaak sappig, pittig en frisse zuurgraad, fijne mineraligheid zelfs een vleugje, complex glas met karakter!

Op dronk: 2020 – houdbaar tot: 2025

Serveertemperatuur: 11 °C.

Aanbevolen bij gefermenteerde bereidingen van vis en groenten.