Flip book element
Bandol Domaine du Gros’Noré Rouge 2014
€44.95
Diep donkerrood van kleur. Stevige, doordringende geur waarin zwoel, rijp fruit, iets tabak en specerijen. De smaak
heeft veel rijkdom en structuur met pruimen, kaneel, donker fruit als bramen, fijne tannines en een vleugje hout.
Karaktervolle wijn met een afdronk vol finesse
mourvèdre 80%, grenache 15%, cinsault 5%
Aanbevolen bij o.a.: Stevig gebraden, gegrild rood vlees, haarwild (hert/haas), gestoofde en volle gekruide gerechten, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur 16 à 18ºC
Bandol Domaine du Gros’Noré Rouge 2018
€39.60
Diep donkerrood van kleur. Stevige, doordringende geur waarin zwoel, rijp fruit, iets tabak en specerijen. De smaak
heeft veel rijkdom en structuur met pruimen, kaneel, donker fruit als bramen, fijne tannines en een vleugje hout.
Karaktervolle wijn met een afdronk vol finesse
Aanbevolen bij o.a.: Stevig gebraden, gegrild rood vlees, haarwild (hert/haas), gestoofde en volle gekruide gerechten, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur 16 à 18ºC
Tradition Heritage Cuvée 3 Years Edition 851
€41.30
Licht geel tot geel van kleur, briljant helder. Duidelijke neus van grüner veltliner met een licht toon van riesling. Mooi aromatisch vol, geel fruit, witte peper en aangenaam filmend. Bescheiden houttoets en complex in de smaak, fraaie tonen van geel fruit, exotisch fruit en weer verfijnd witte peper. Smaakopwekkend en verfrissend.
De druiven worden op de traditionele manier (vandaar Tradition Heritage) van de 19e eeuw gevinifieerd. Na de handmatige oogst ontsteling en kneuzing worden de druiven 10-18 uur gemacereerd en daarna met een korfpers (basket press) geperst. De most vergist zonder klaring op grote eikenhouten vaten en wordt na de vergisting gescheiden van de lies en van tijd tot tijd overgestoken op andere grote vaten, net zo lang totdat de wijn stabiel en helder is. De wijn hoeft op deze manier niet gefilterd te worden voor botteling. Een wijn waarin de rijke historie en traditie van Schloss Gobelsburg prachtig tot uitdrukking komt. In de wijn zitten de volgende jaargangen: 2018…..85%, 2017…..5% en
2016…….10%.
Aanbevolen bij o.a.: rijke visgerechten, schaaldieren en schelpdieren, sushi’s, blank vlees en gevogelte, groentegerechten zoals asperges, wit en rood flora kazen of zonder gerecht genieten van deze bijzondere wijn.
Serveertemperatuur 10 à 12ºC
Nero d’Avola Riserva ‘Don Antonio’ 2019
€37.70
Bijna zwart van kleur. Intense geur van cassis, rijpe kersen, framboos, kruiden, cacao. Massieve inzet, rijk en complex van smaak, rond, veel fruit, verfijnd, indrukwekkende structuur, zachte tannine, klassiek, iets eiken, mooie zuren met een heerlijke afdronk.
De druiven voor deze wijn werden tussen 1970 en 1975 geplant. Per hectare staan 3.500 wijnstokken, het rendement is slechts 30 hl/ha. Eind september is de oogst, er wordt vergist in roestvrijstalen tanks gedurende 20 dagen op gecontroleerde temperatuur van 26-29ºC. In dezelfde tanks vindt ook de malolactische gisting plaats. Daarna rijpt de wijn gedurende 12 maanden in nieuwe barriques van 225 liter, gemaakt van Frans eikenhout uit Allier en Tronçais. De wijnen worden op het bedrijf gebotteld en pas na minimaal 12 maanden in de handel gebracht
Aanbevolen bij o.a.:Rood vleesgerechten, kalfs en lamsvlees, Iberico, gevogelte zoals eend, eventueel van de grill of bbq, risotto’s, pasta’s, pittige, harde en milde blauwschimmelkazen
Serveertemperatuur 18ºC
Pouilly-Fumé Domaine de Riaux
€19.70
Deze wijn heeft een fris, zuiver en droog karakter. De geur is stuivend en grasachtig, met duidelijk iets van appel en citrus. De smaak is verfijnd, met vuursteen en kenmerkende aroma’s als acacia en mint. De afdronk is mooi sappig en goed in evenwicht.
Geoogst wordt met de hand begin september. Na een inweking van de schillen van 12-24 uur wordt in roestvrijstalen tanks gevinifieerd, dit zijn grote, dubbelwandige stalen koelvaten waarin de temperatuur perfect geregeld kan worden door warm of koud water langs de stalen wand te laten lopen. De gistende most kan op die manier op de juiste temperatuur gehouden worden, in het belang van het behouden of voorkomen van bepaalde smaak- en geurstoffen in de
uiteindelijke wijn. Na de gisting bezinkt de wijn en wordt in het voorjaar gebotteld.
Aanbevolen bij o.a: Lichte visgerechten (niet gerookt), schaal- en schelpdieren, salades, groentegerechten zoals bijv. asperges, lichte frisse en
romige kazen.
Serveertemperatuur 9 à 11ºC
Louis Chèze Syrahvissante
€13.95
Volrood met een zweem violet. Licht bloemig in geur met wat peper en leer. Zuivere en evenwichtige smaak, rond met veel bessigheid, specerijen en een lichte houtondersteuning
De druiven worden handmatig geoogst waarbij in de wijngaard al een eerste selectie plaatsvindt. In kleine kratjes van 30 kilo worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht waar een 2e selectie plaatsvindt op de ‘table de tri’. Hierna volgt het ontstelen en een laatste selectie op een vibrerende band. De schilweking en gisting vindt plaats in temperatuur gereguleerde cuves met een kleine inhoud, de malolactische gisting gebeurt op eikenhouten vaten. De jonge wijn rijpt ongeveer 8 maanden op barriques van 3 tot 4 jaar oud waarna er zonder te filteren wordt gebotteld.
Aanevelen bij o.a:
Rundvlees, kalfsvlees, Iberico, lam en wild, stoofgerechten, groente/paddenstoelengerechten, pasta’s, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Te Mata ‘Awatea’ Cabernets-Merlot 2019
€37.45
Dieprode kleur. Opkomend bouquet van rijp rood en zwart fruit, pruim, vanille. Volle, koele inzet, gezond fruit, heerlijk fris, rijp, iets kruiden. Zeer complete wijn, rond, veel sap met gepolijste tannines in de afdronk. Wijnbereiding De druiven komen van een 30tal perceeltjes, de wijn rijpt probleemloos 10 jaar. Handmatige oogst, ontsteling met een langdurige weking en gisting. Aansluitend rijping op nieuwe en gebruikte Franse barriques gedurende 16 tot 20 maanden. De Bordeauxblend is afhankelijk van het jaar en bestaat uit 40-60% cabernet sauvignon, 40-50 % merlot en 10-15% cabernet franc. Voor de botteling wordt de wijn met eiwit geklaard.
Aanbevolen bij o.a.:
Bij gegrild, geroosterd rood vlees, lam, wild, stoofgerechten en pittige,harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur 16 à 18ºC
Te Mata ‘Awatea’ Cabernets-Merlot 2020
€34.40
Dieprode kleur. Opkomend bouquet van rijp rood en zwart fruit, pruim, vanille. Volle, koele inzet, gezond fruit, heerlijk fris, rijp, iets kruiden. Zeer complete wijn, rond, veel sap met gepolijste tannines in de afdronk. Wijnbereiding De druiven komen van een 30tal perceeltjes, de wijn rijpt probleemloos 10 jaar. Handmatige oogst, ontsteling met een langdurige weking en gisting. Aansluitend rijping op nieuwe en gebruikte Franse barriques gedurende 16 tot 20 maanden. De Bordeauxblend is afhankelijk van het jaar en bestaat uit 40-60% cabernet sauvignon, 40-50 % merlot en 10-15% cabernet franc. Voor de botteling wordt de wijn met eiwit geklaard.
Aanbevolen bij o.a.:
Bij gegrild, geroosterd rood vlees, lam, wild, stoofgerechten en pittige,harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur 16 à 18ºC
Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.