Over Wijnhandel van Welie

Job van Welie is sinds 2013 de trotse eigenaar van Wijnhandel van Welie aan Nieuwehaven 191 te Gouda. Job is geboren en getogen in Gouda en woont hier, na een uitstapje naar Utrecht en Amsterdam, weer met veel plezier. “Mijn passie voor wijn is ontstaan tijdens mijn jarenlange werkervaring in de horeca. Een eigen wijnhandel openen was voor mij een droom die uitkwam”, vertelt Job.

Liefhebbers weten ons te vinden

De winkel van Job is sinds de start in 2013 niet alleen enorm geroeid in assortiment, maar ook in medewerkers. “We hebben de afgelopen jaren vele trouwe klanten mogen ontvangen en zien de klantenkring nog steeds groeien”, zegt Job. “We merken dat de echte liefhebbers van wijn, whisky, gin en cognac graag persoonlijk advies krijgen en dat is ook waarom ze naar onze winkel komen.”

Als ondernemer had Job nooit kunnen dromen dat hij binnen een korte tijd zo’n belangrijke rol zou vervullen in de lokale drankvoorziening. “In de loop van de jaren hebben we veel vaste klanten aan ons gebonden. Daarnaast zien we maandelijks veel nieuwe gezichten in de winkel. En ook die komen graag terug. Dat geeft veel voldoening. Blijkbaar bieden we wat de klant graag heeft!”

Whisky specialist: Marin Stavleu

In 2015 is whisky specialist Martin Stavleu de winkel komen versterken. “Sinds zijn intrede is whisky, naast wijn, een belangrijk onderdeel geworden. We hebben op dit moment meer dan vijfhonderd soorten in de schappen staan. Het is ontzettend gaaf om te zien dat mensen vanuit het gehele land een bezoek brengen aan onze winkel. Daarom hebben we sinds kort ook een speciale whiskywebshop: https://whiskycollectief.nl/

Vinoloog en wijn expert: René Persoon

Naast Martin heeft Job in 2018 nog iemand toegevoegd aan het team: René Persoon. “René Persoon is zeker geen onbekende in de Nederlandse wijnwereld. Hij werkt al weer meer dan dertig jaar in de wijn (onder andere Ere lid Nederlands Gilde van Sommeliers) en heeft er mede aan bijgedragen dat Wijnhandel van Welie door het land bekender is geworden. Naast de lokale horeca weten ook de sommeliers van een aantal gerenommeerde sterrenrestaurants intussen de weg naar Gouda te vinden voor hun kwaliteitswijnen.”

Geen proeverijen en evenementen in 2020

Je kunt Wijnhandel van Welie naast de winkel ook kennen van Het Goudse Whiskyfestival. Een proeverij die Job en Martin elk jaar met heel veel passie en plezier organiseren in het Stadhuis.

“Helaas is het door corona dit jaar niet mogelijk om proeverijen en evenementen te organiseren”, vertelt Job. “Maar dat betekent niet dat we stilzitten. We zijn druk bezig met het geven van tips via onze Facebookpagina’s (https://www.facebook.com/Wijnhandel-van-Welie en https://www.facebook.com/hetwhiskycollectief/). Elke maand hebben we een ander thema om onze kennis en tips te delen.”

Advies op maat

In de winkel staan Job, Martin, René en Ton klaar om u met veel passie en plezier te helpen. “Ons assortiment past binnen elk budget. Goede kwaliteit in het hoge segment vinden is gemakkelijker dan in het lage segment. Onze taak als specialist is juist om ook in het lage segment te voorzien van de beste prijs kwaliteit. En dat lukt heel aardig.”

Dit is waarop u kunt rekenen

Wijnhandel van Welie is meer dan een adres waar u terecht kunt voor een lekkere drank:

  1. Persoonlijk contact. We leren elkaar kennen. Zo begrijpen wij uw smaak beter en kunnen wij u blijven verrassen met mooie wijnen die perfect bij uw smaak aansluiten.
  2. Aandacht. Wij nemen graag de tijd voor u. Om uw voorkeuren te horen en u van goed advies te kunnen voorzien.
  3. Smaak. Weet u niet wat uw smaak is? Geen probleem. Wij nemen u graag mee op ontdekkingsreis. We gaan samen op zoek naar wijnen die bij uw smaak passen.
  4. Interactie. We luisteren graag naar uw mening, ervaring en suggesties. Deze informatie gebruiken we om van te leren en u nog beter van dienst te kunnen zijn.
  5. Ervaring. Stil staan is achteruit gaan. Uw smaak zal zich verfijnen door smaakervaringen die u op doet. Ook wij blijven onszelf ontwikkelen, zodat we onze ervaring in kunnen zetten om u van de perfecte wijn te voorzien.