Exclusieve Bourgogne Proeverij met Karel de Graaf

Beste wijnliefhebbers,

Hierbij hebben wij het genoegen u en uw wijnvrienden namens Wijnhandel van Welie uit te nodigen voor onze exclusieve Bourgogneproeverij op vrijdagavond 29 november 2019.

Sinds het afgelopen jaar is ons wijnassortiment met Bourgognes geleidelijk uitgebreid. Op deze avond willen we u proefondervindelijk kennis laten maken met Bourgogne in het algemeen en de wijnen die we importeren in het bijzonder. We hebben hiervoor niemand minder dan Bourgogne-kenner Karel de Graaf gevraagd om de presentatie te verzorgen.

Wie is Karel de Graaf? Karel de Graaf studeerde economie, werd docent algemene economie en is mede-bedenker van de bekende Examenbundel. Hij kreeg veel interesse in wijn. Zijn eerste reis naar de Bourgogne was in 1979. In de jaren 80 zette hij samen met Ronald de Groot het wijntijdschrift Proefschrift op de rails en in 1988 begonnen ze samen het tijdschrift Perswijn. Karels liefde voor de Bourgogne werd alsmaar groter en omdat er 30 jaar geleden weinig over wijn werd gelezen, besloot hij deze liefde om te zetten in zijn werk. Eind 1991 heeft hij ervoor gekozen om Bourgognes te gaan verkopen. Hij wilde vaak in de Bourgogne komen en besloot agent te worden, wijnhandelaar zonder voorraden, om meer tijd te hebben om zich in wijnbouw en wijn maken te kunnen verdiepen.

 

Onze wijnhuizen

Domaine Daniel Dampt & Fils, Milly Chablis

Bernard Moreau et fils, Bourgogne Chardonnay

Bernard Moreau et fils, Chassagne-Montrachet blanc

Vincent Girardin, Santenay ‘Vieilles Vignes’ blanc

Vincent Girardin, Meursault ‘Les Narvaux’

Vincent Girardin, Bourgogne Pinot Noir ‘Cuvée St. Vincent’

Vincent Girardin, Santenay 1er Cru Les Gravières rouge

Vincent Girardin, Volnay ‘Vieilles Vignes’

Domaine Sylvain Langoureau, Saint-Aubin 1er Cru En Remilly

Domaine de la La Pousse d’Or, Volnay 1er Cru Clos de la Bousse d’Or Monopole

Domaine de la La Pousse d’Or, Pommard 1er Cru Les Jarolières

Domaine de la La Pousse d’Or, Chambolle-Musigny

 

Programma

19.30 uur welkom

20.00 uur inleiding

20.15 uur begeleide proeverij

22.30 uur einde proeverij

 

Kosten van deelname

De proeverij zal worden beëindigd met een kaasbuffet van Bourgondische kazen. De kosten van deelname bedraagt € 39,50  per persoon. Bij bestellingen vanaf € 300,00 is deelname gratis.

 

Locatie

Bij meer dan 22 aanmeldingen zal de proeverij plaatsvinden in Het Kantoor Van NU op de Peperstaat in Gouda. Mocht het aantal aanmeldingen daaronder blijven, dan vindt het plaats in de winkel van Wijnhandel Van Welie op Nieuwehaven 191 in Gouda.

 

Aanmelden

Wilt u zo vriendelijk zijn om uw deelname en het aantal personen vóór 21 november kenbaar te maken via r.persoon@wijnhandelvanwelie.nl?

Wij hopen u en uw wijnvrienden op 29 november te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Karel de Graaf, Job van Welie, Martin Stavleu & René Persoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.