Islay Whiskyproeverij Gouda 23 Februari en 2 Maart

Job van Welie en Martin Stavleu zijn specialisten in hun vakgebied. Job is een gepassioneerd wijnliefhebber en Martin de Whiskycrack. Samen zijn ze inmiddels een berucht en beroemd duo in Gouda en omstreken. Zij verzorgen vele proeverijen waaronder deze Islay single malt whisky proeverij.

Whisky Nosing and Tasting: Islay Whiskyproeverij

Wijn en Whiskyhandel Van Welie uit Gouda organiseert wederom een bijzondere whiskyproeverij. Het Thema voor de jaarlijks terugkerende whiskyproeverij in Februari is: Islay Whisky Tasting and Nosing. De Islay proeverij is een terugkerend fenomeen in onze knusse winkel, steevast stijf uitverkocht en altijd verrassend! Ook op deze tasting zijn maximaal 24 stoelen te bezetten waarvan inmiddels al een aantal zijn besproken. Vanwege het grote animo voor deze proeverij herhalen wij dezelfde proeverij ook op 2 maart 2018.

Islay, het beroemde Schotse (whisky)eiland

Islay is een geliefkoosde plek in Schotland met name Whiskyliefhebbers prevelen de naam zachtjes met veel respect en staren dan voor zich uit en kunnen bijna de krachtige rokerige malts proeven! Islay staat bekend om zijn geturfde whisky’s. Uitzonderingen hierin zijn Bruichladdich en Bunnahabhain,  alhoewel zij ook af en toe een turfje opstoken. Zo komt Islay’s meest rokerige Whisky van Bruichladdich, genaamd Octomore, waar ook de rokerige Port Charlotte vandaan komt.

Caol Ila, Ardbeg, Laphroaig, Bowmore,Lagavulin en Kilchoman hebben van de stevige malts hun handels merk gemaakt! Natuurlijk zijn er verschillen in de mate van “peatyness” in de expressies van de verschillende distilleerderijen, maar overall zijn het allemaal peat bommetjes. De turf van Islay komt voort uit jarenlang opgestapelde zeewier, die de Islay whisky’s vaak die “leukoplast” geur en smaak meegeeft. De meest iconische Islay distillery is er wellicht een die niet eens meer bestaat, namelijk Port Ellen! Al zijn er inmiddels plannen om die weer op te starten.

Wat kunt u verwachten?

Martin Stavleu gaat u over dit ruige eiland leiden aan de hand van anekdotes, verhalen en soms compleet nutteloze informatie waar u mee kunt doen wat u wilt. U proeft deze avond maar liefst 7 krijgers van dit befaamde eiland. Vanaf 19.45 bent u van harte welkom op de Nieuwehaven 191 in de Winkel van Wijnhandel Van Welie. Natuurlijk verwelkomen wij u ook weer met een heerlijk indrinkertje, zodat we de avond goed beginnen.

Benieuwd wat u te proeven krijgt?

  • Bunnahabhaine Stairedair 46,3%
  • Bowmore Black Rock 40%
  • Ardbeg An Oa 46,6%
  • Single Cask Exclusive Laphroaig Port Cask 50%
  • Single Malts of Scotland Bruichladdich 23 yo 55,4%
  • Exclusive Malts Lagavulin Sherry Cask 56,8%
  • Port Charlotte 2007 Cognac Cask 57,8%

De kosten voor deze Islay tasting bedragen 35 euro p/p en hier geldt vol=vol, U kunt zich ook aanmelden voor de tweede avond op 2 maart.

Tickets:

Koop hier uw tickets voor 23 februari via www.whiskycollectief.nl

Koop hier uw tickets voor 2 maart via www.whiskycollectief.nl

Graag tot ziens op de 23e februari of 2 maart.

U kunt zich aanmelden door direct online een ticket te kopen of door u aan te melden per mail: martin@wijnhandelvanwelie.nl

Nieuwsgierig wat Isaly te bieden heeft? www.islayinfo.com