Jubileum Proeverij Closed Distillery’s

Proef 6 whisky's van Closed distillery's uit schotland. Het zijn stuk voor stuk bijzondere whisky's met een eigen verhaal en deze whisky's worden alleen nog maar schaarser en kostbaarder

Unieke Whiskyproeverij Closed Distillery’s

Als je jarig bent trakteer je, da’s een oud Hollandse gewoonte! En Wijnhandel van Welie is jarig! Sterker nog, Wijnhandel van Welie is 5 jarig! En dat is een mooie gelegenheid een whisky proeverij te verzorgen, waar we vijf jaar voor hebben moeten sparen. Whisky’s van deze closed distillery’s zijn namelijk behoorlijk kostbaar. Zoals het thema al zegt zijn deze distilleerderijen al vele jaren gesloten en is de vraag naar deze whisky’s ongekend hoog ten opzichte van het schaarse aanbod. Verwen u zelf met het ontdekken van deze bijzondere whisky’s en doe mee met deze bijzondere proeverij op vrijdagavond 11 mei 2018 in Gouda.

Welke Closed Distillery’s gaan we proeven?

In deze whisky proeverij gaan we u whisky’s laten proeven van soms legendarische Schotse distilleerderijen! Zo komen in deze tasting onder andere voorbij; Rosebank en Littlemill; twee van de vele gesloten distilleerderijen uit de Lowlands. Groot van naam en vaak ook van faam, dus we zijn hier zeer benieuwd naar. Uit de Speyside proeven we Caperdonich, Pittyvaich en Mostowie. We sluiten deze bijzondere avond af met een Port Ellen. Al met al een bijzondere line-up met whisky’s die we niet alledaags drinken of proeven.

Van sommige distileerderijen is er sprake van dat men er de poorten weer van wil openen, dat geldt bijvoorbeeld voor Rosebank en Port Ellen en een andere reeds lang gesloten distillery Brora! Voor degene die nu visioenen krijgt over een een flesje Port Ellen voor 50 euro! Die kan ik snel uit de brand helpen, dat gaat niet gebeuren. Men zal de kip met de gouden eieren niet slachten. Bovendien zal slechts de naam herrijzen van deze distillery’s, in de meeste gevallen zijn de gebouwen, of verbrand, gesloopt of is alle ter zake doende apparatuur verkocht of gestolen, of gewoon verdwenen. Dat houdt in dat de installaties geheel dienen te worden vernieuwd! Dit gezegd hebbende maakt het deze tasting extra speciaal, want dit zijn de Single Malts zoals ze ooit uit de originele ketels van de distillery’s kwamen!

Waar gaan we dit feestje vieren?

De proeverij wordt verzorgt op een locatie in Gouda, die recht doet aan de bijzondere whisky’s die deze avond aan u worden gepresenteerd. Natuurlijk ontbreken ook de hapjes niet en kunt u gaan genieten van de verhalen over deze Schotse pareltjes aan u verteld door whiskyspecialist Martin Stavleu. Een avond om niet te missen en vol = vol. Wilt u het niet missen bestel direct uw ticket op onze whiskywebsite:

Tickets: www.whiskycollectief.nl

Datum: 11 Mei 2018
Locatie: Geheime bijzondere locatie in Gouda
Tijd: 19.30 verzamelen bij Wijnhandel Van Welie, Proeverij: 20.00 uur – 23.00 uur
Prijs: 100,- per persoon
Spreker: Whiskyspecialist Martin Stavleu