Whiskyproeverij Edradour Straigth from the Cask 21 April 2017

Whiskyproeverij in Gouda:

Vrijdagavond 21 april aanstaande organiseert Wijn- en Whiskyhandel Van Welie de derde Whiskyproeverij van dit jaar. Tijdens deze proeverij gaan we ons verdiepen in de kleinste distilleerderij van Schotland genaamd: Edradour. Momenteel is Signatory eigendom van deze whiskyproducent en in het magazijn liggen hun bijzondere whisky’s en whiskyvaten opgeslagen. Whiskyspecialist Martin Stavleu neemt u mee in de geschiedenis en de toekomst van Edradour. Een achttal whisky’s staan er tijdens deze ‘nosing and tasting’ voor u klaar.

Deze avond zal het accent liggen op Cask Finishes van de gelimiteerde whisky’s uit de serie van Straigth from the Cask. Naast de Edradour whisky’s proeven we ook een drietal rokerige whisky’s van Ballechin. De rokerige whisky’s worden eveneens gemaakt door Edradour en binnenkort zal Ballechin zelfs een eigen distilleerderij krijgen. Naast Edradour wordt momenteel een gloednieuwe distilleerderij gebouwd. Wilt u deze bijzondere whisky’s proeven en misschien wel aanschaffen? Wees er snel bij want voor zowel de whiskyproeverij als de whisky’s geldt vol=vol en op=op!

Line-up van de whiskyproeverij:

We beginnen de proeverij met de standaard whisky van Edradour en deze is 10 jaar oud. .Daarna proeven we de Edradour Straight from the cask Chardonay finish, Madeira finish en Sauterness Finish. Na de pauze kunt u genieten van de Ballechin Straight from the cask Burgundy Finish, Bordeaux finish en Port Finish. Aangezien alle whisky’s direct van het vat komen zijn ze allemaal cask strength, oftewel op de sterkte van het vat gebotteld.

Als klapper op de vuurpijl sluiten we deze whiskyproeverij af met de Edradour Decanter 2002 Sherry matured Cask strength.

Aan deze proeverij kunnen maximaal 23 mensen aanschuiven, dus vol = vol! De whiskyproeverij begint om 20.00 en u bent vanaf 19.45 welkom in de winkel van Wijnhandel Van Welie in Gouda. De kosten bedragen 25,- per persoon. Het adres van de whiskywinkel is Nieuwehaven 191 in Gouda.

Bestel hier uw kaarten voor de Edradour proeverij

Om alvast in de stemming te komen kunt u een kijkje nemen op de website van Edradour

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.