Whiskyspecialist Martin Stavleu’s Proeverij 22 september Scottish Isles

Job van Welie en Martin Stavleu zijn specialisten in hun vakgebied. Job is een gepassioneerd wijnliefhebber en Martin de Whiskycrack. Samen zijn ze inmiddels een berucht en beroemd duo in Gouda en omstreken. Zij verzorgen vele proeverijen waaronder deze Islay single malt whisky proeverij.

Whiskyproeverij bij de whiskyspecialist van Gouda 22 september 2017:

Vrijdagavond 22 september organiseert Wijn- en Whiskyspecialist Van Welie wederom een Whiskyproeverij in Gouda. Deze proeverij zal gegeven worden door niemand minder dan onze eigen whiskyspecialist en vlogger Martin Stavleu. Nadat eigenaar Job van Welie van de gelijknamige wijn en whiskyzaak in Gouda inspiratie op heeft gedaan in het prachtige Schotland is er besloten om een rondje te varen langs de mooiste Schotse Eilanden. Een figuurlijk rondje natuurlijk met het thema van deze avond: Scottish Isles. Een ideale proeverij voor de gevorderde whiskyliefhebber, maar ook voor de beginnend whiskydrinker om de verschillende Schotse Single Malts te leren kennen.

Tijdens deze whiskyproeverij zal Martin u inspireren met zijn gepassioneerde verhaal over zeven verschillende distilleerderijen. Elk eiland heeft zijn eigen whisky en op sommige eilanden staan zelfs meerdere distilleerderijen. De invloed van de zee heeft natuurlijk zijn weerslag op deze whisky’s, maar ook het aantal jaren rijpen en de verschillende vaten, waar de whisky in gerijpt is.

Line-up van de whiskyproeverij:

De line-up van de proeverij is nog niet volledig bekend, maar whiskyspecialist Martin geeft u alvast een tipje van de sluier.  Zoals altijd trappen we af met een indrinkertje, in dit geval de Blended Malt van `The Six Isles` met daarin alle, je verwacht het niet, Malts van de eilanden. Verder vaart u mee met Whiskyspecialist en kapitein Stavleu langs Islay, Orkney, Arran en Mull, als de wind gunstig is doen we ook nog Skye en Jura aan! Bij een harde wind, zal de Cask Strength ons om de oren blazen. Bij een lekker zonnetje steken we het vuurtje aan en om te genieten van de rokerige tonen. Er zal u genoeg diversiteit voorgeschoteld worden, maar de ‘coastal’ invloeden zullen zeker te proeven zijn. Misschien passen we onze hapjes er deze keer ook wel op aan….

Al met al weer een avondje ziltige whisky´s proeven om ons op te maken voor een koude winter!

Meld u aan in de winkel of via onze website. Aan deze proeverij kunnen maximaal 24 mensen aanschuiven, dus vol = vol! De proeverij begint om 20.00 en u bent vanaf 19.45 welkom in de winkel van Wijnhandel Van Welie in Gouda. De kosten bedragen  deze keer slechts 25,- per persoon. Het adres van de whiskyspecialist in Gouda is Nieuwehaven 191.

Bestel hier uw kaarten voor de whiskyproeverij Scottish Isles

Wilt u meer te weten komen over coastal Whisky’s?