De ideale Wijnkeuze bij Asperges

Het Aspergeseizoen is weer begonnen en naarmate we meer naar St. Jan (10 juni) gaan neemt de rijpheid toe. Hadden we in maart nog de periode van de eerste groene asperges. Nu is het seizoen van het gele goud pas echt begonnen!

Bij het kiezen van de ideale wijn bij asperges is de bereidingswijze bepalend om de ideale wijn- en spijscombinatie te creëren. Naarmate de complexiteit en raffinement van de bereiding toeneemt des te meer complexiteit laten terugkomen in de wijnkeuze. Dit jaar pakt wijnhandel van Welie uit met een ongekend aantal ‘klassiekers’ uit de Alsace van o.a. Domaine Paul Blanck, Domaine René Muré, Fernand Engel, Marcel Deiss, Marc Kreydenweiss, Schoffit en Wolfsberger.
Ook de Duitse witte wijnen verdienen uw speciale aandacht o.a. Emrich-Schönleber, Markus Molitor, Steffen, Peter Göbel, Wagner-Stempel, Louis Guntrum, Seeger. Uiteraard ook wat europese verrassende wijnen voor de ontdekkers onder ons.

Wij adviseren u met alle plezier op maat binnen uw budget om lunch of diner tot een feest te maken!

Asperges op klassieke wijze = Dungesneden boerenachterham l Gekookte beetgare asperges l  Geklaarde boter l  Opperdoezer Aardappels l Nootmuskaat, Zout en Peper

Asperges à la Valuas, bereid op de wijze van chef Eric Swaghoven van het gelijknamige restaurant Valuas te Venlo: gewelde iets dikker gesneden achterham l beetgare gekookte asperges AA klasse l een gepocheerd ei genappeerd met Hollandaise saus hierover strooien een mengsel van geraspte briochebrood met groene kruiden o.a. peterselie, dragon, daslook.

Asperges met lauwwarm gerookte zalm en Hollandaise saus.

Asperges a la Flamande =  gewelde iets dikker gesneden achterham l gekookte beetgare asperges AA klasse bestrooid met gehakte warme hard gekookte eieren gekruid met foelie, peper en zout  en bestrooid met fijn gehakte bladpeterselie.

  • Fabulous Ant Pinot grigio(gris) a € 7,50
  • Sella & Mosca Vermentino di Sardegna van € 8,95 voor € 7,95
  • Domaine Mure Gewurztraminer a € 18,50