La Baume 5+1 Wijnactie

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, maar de wijnen van Domaine de la Baume zijn al jaren hardlopers in onze collectie. De toegankelijke stijl in combinatie met de hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de wijnen van La Baume zeer populair zijn onder de liefhebbers. Normaal gesproken kunnen we geen actie doen op deze wijnen, maar vanwege volumevoordeel kunnen we u de wijnen tijdelijk aanbieden met een 5+1 wijnactie!

Domaine de la Baume is gelegen in het hart van de Languedoc bij Servian, tussen Béziers en Pézenas. Het ligt 20 kilometer landinwaarts van de Middellandse Zee. Wijnjaar na wijnjaar is het wijnmaken bij Domaine de la Baume bijgeslepen en aangepast om te voldoen aan de eisen van de internationale markten. De missie is het produceren en het op de markt brengen van moderne wijnen die alleen de allerbeste wijnstijlen van de regio reflecteren. Het was een stijle leercurve over grond en klimaat en het toepassen van goede wijnproductietechnieken uit de Nieuwe Wereld om het beste te halen uit de klassieke Franse druiven zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.

Naast de geïntegreerde aanpak is La Baume inmiddels uitgegroeid tot het toetsingsinstituut voor innovatie in de regio. Het was bijvoorbeeld het eerste bedrijf dat het koele avondoogsten introduceerde in de Languedoc en recent nog pionierde met de (her)introductie van schroefdoppen in Frankrijk.

In 2003 nam les Grands Chais de France het estate over en moderniseerde het prachtige domaine nog verder en Domaine de la Baume kreeg de internationale erkenning die het zo verdiende. Ondersteund door zijn geschiedenis en ‘terroir’ is Domaine de la Baume uitgegroeid tot een prachtig wijnhuis welke wijnen maakt voor “echte” wijnliefhebbers.

De volgende wijnen zijn nu tijdelijk te bestellen met een 5+1 Wijnactie:

Kunt u niet kiezen? Bij deze bieden we de mogelijkheid voor een proefdoos Domaine de la Baume met de drie soorten wit, twee rood en de rosé: Van € 61,90 voor afgerond € 50,- te bestellen via: r.persoon@wijnhandelvanwelie.nl

Deze wijnen van Domaine de la Baume zijn ook bij ons verkrijgbaar:

Weetje: De naam Domaine de la Baume is afgeleid van het woord “baume” dat grot betekent in het Frans. Hiermee worden de grotten bedoeld die gebruikt werden voor opslag door bronshandelaren in de 14e eeuw. De hoofdgebouwen van het domaine werden 350 tot 150 jaar geleden gebouwd van steen uit een lokale groeve.