Kendall Jackson wijn aanbieding

The 4th of July lijkt ons een mooie gelegenheid om de wijnen van Kendall Jackson extra in het zonnetje te zetten. Independence Day, ook wel Fourth of July genoemd, is in de Verenigde Staten van Amerika een nationale feestdag ter viering van de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. In deze verklaring werd de onafhankelijkheid van de VS tegenover het Koninkrijk Groot-Brittannië bevestigd.

Kendall Jackson Vintner’s Reserve

Kendall-Jackson is een van de succesvolste wijnhuizen van Amerika. In het nog vrij korte bestaan van het wijnhuis zijn zij in Amerika al tien keer uitgeroepen tot ‘Wijnhuis van het jaar’ en is de Vintner’s Reserve Chardonnay al 25 jaar de best verkochte Chardonnay in het land. Het avontuur van de familie Jackson begon in 1974 toen Jess Jackson een boomgaard van 32 hectare vol met peren en walnoten aankocht in Lake County, ten noorden van San Francisco. De boomgaard werd vervangen door wijnstokken Chardonnay en daarmee was wijnhuis Kendall-Jackson in 1982 geboren. Tot op heden representeert het prachtige wijnhuis op dit landgoed Kendall-Jackson. Naast Chardonnay is er de fantastische Vintner’s Reserve Pinot Noir en de volle Zinfandel van Kendall Jackson.

Dat de Kendall Jackson zo’n succes is geworden, is mede te danken aan de perfecte ligging van de wijngaarden. Deze liggen namelijk op koele hellingen aan de rotsachtige Californische kust. In deze aangename omstandigheden krijgen de druiven hier alle gelegenheid om hun smaak en geur goed te ontwikkelen. De wijn vormt een weerspiegeling van de aandacht en inzet van de medewerkers van Kendall-Jackson en dat is te proeven in ieder glas. Omdat Jess Jackson de kwaliteit van de eikenhouten wijnvaten te inconsistent vond, kocht hij in 1991 een vatenmakerij in Noord-Frankrijk. Tot de dag van vandaag is Kendall-Jackson het enige Amerikaanse wijnhuis dat in bezit is van een vatenmakerij en dit zorgt eveneens voor wijnen met een hoge en constante kwaliteit!

Wijnmaker Randy Ullom

Op welke manier is de Kendall-Jackson stijlzichtbaar/merkbaar?

Onze wijnen zijn fruit gedomineerd vanwege de ligging van onze wijngaarden aan de kust. Hierdoor hebben we te maken met een koel klimaat en een langer groeiseizoen en dat in combinatie met het rijke smaakpaletten de aanhoudende zachte afdronk maakt het een echte Kendall-Jackson wijn

The Vintner’s Reserve Chardonnay is al meer dan 30 jaar de best verkopende Chardonnay in Amerika. Wat maakt deze wijn zo populair?

De consistentie; het feit dat het merendeel van de gebruikte druiven uit onze eigen wijngaardenkomen, 100% Chardonnay en dat het 100% ‘coolcoastal’ is. Het team werkt al vele jaren samen, hierdoor heeft de wijn een consistent smaakpalet. Het feit dat het voor 93-95% op vat is gefermenteerd (het midden van het smaakpalet uitbouwend), dat er een vleugje nieuw eikenhout in de blend zit en de mooie ‘kus van boter’ van de malolactische secundaire gisting, zorgen ervoor dat het een zeer aangename wijn is en dus al jaren in de smaak valt

Er staan veel successen op je naam, zoals de recente awards voor ‘Sonoma County Icon’en ‘American Wine Legend’ in 2022.Op welk succes ben je het meest trots?

Ik voel me vereerd dat ik deze prachtige onderscheidingen heb ontvangen, maar ik wijd ze aan het fantastische wijnmakersteam en de wijngaarden die we de afgelopen 30 jaar samen hebben opgebouwd.

Duurzame wijnbouw

In 2008 besloot het wijnhuis zich volledig te gaan richten op duurzame wijnbouw. De reden hiervoor is dat Kendall-Jackson zo min mogelijk voetafdrukken in de natuur achter wil laten. Zij vinden dat het maken van wijn begint met het hebben van respect voor het land, de gemeenschap en de toekomstige generaties. Daarom besloot het wijnhuis om een groot aantal zonnepanelen aan te schaffen, te investeren in conserveringstechnologieën om water te besparen en windmolens te plaatsen. Hierdoor is Kendall-Jackson sinds 2011 volledig duurzaam gecertificeerd.