Winnaar beste rosé tot € 20,-

Côte & Mer, een mooiere omschrijving is voor een rosé als deze moeilijk denkbaar. Want Chateau des Bormettes ligt direct aan de kust van de Middellandse Zee. Het samenspel tussen land en zee zorgt voor een mooie, aromatische rosé. Deze instapwijn van dit Chateau in de Provence is er eentje van topkwaliteit.

Al sinds de 14e eeuw worden op de landerijen van Château des Bormettes druiven verbouwd. In 1588 hebben monniken van de Karthuizer orde een klooster op het domein gevestigd en de wijnbouw een grote impuls gegeven. De kelders van het klooster zijn nog steeds in gebruik. In de 19e eeuw heeft Horace Vernet, hofschilder van Napoleon III, het huidige chateau laten bouwen en het domein voor die tijd verregaand gemoderniseerd. Begin deze eeuw heeft de huidige eigenaar het wijnhuis opnieuw aan de eisen van de tijd aangepast. Het domein ligt rondom de Pic Saint Martin (111 meter), in La Londes praktisch aan de Middellandse Zee, en omvat 70 hectare wijngaarden te midden van nog eens 140 hectare bos en struikgewas. Rotsachtige bodem die voor goede drainage zorgt en de warmte van de zon goed vast houdt.

Deze rosé gemaakt van voornamelijk Cinsault en Grenache (aangevuld met een klein deel Syrah, Rolle en Cabernet) werd in Perswijn wijnmagazine gekozen tot winnaar rosé in de belangrijkste categorie tot € 20,00. Kortom een echte geen woorden maar daden rosé!

Proefnotitie: Zalmkleurig, het is een droge, fruitvolle rosé met fijne kruidigheden. In de geur perzik, abrikoos, citrus, bloesem en aangenaam mineralig. Ook de smaak is rijkelijk met rijp zacht rood fruit, kruidig met vleugje ziltigheid. Ook in de finale een prachtige rosé voor zomers genieten!

Profiteer direct van de prachtige aanbieding van € 17,25 voor € 12,95 en bestel Chateau des Bormettes Côte & Mer Provence Rose online.

U kunt ook mailen, appen of gezellig langs komen in onze winkel in Gouda!