Wijnproeverij in Vlaardingen

Graag nodigen wij u en uw gewaardeerde wijnvrienden uit om deel te nemen aan onze wijnproeverij in het najaar op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 in het Delta Hotel in Vlaardingen. Na alweer drie succesvolle edities kunnen we inmiddels spreken van een traditie om onderling de relatie warm te houden.

Op deze proeverij kunt u proefondervindelijk kennis maken met geroemde wijnen en ook met nieuwe, smaakvolle wijnen. Om u uw zintuigen te prikkelen alvast een beeld welke wijnhuizen en wijnen u op de proeftafel kunt verwachten:

Frankrijk: Uitgebreide collectie van Domaine de la Baume, met oa. Chardonnay uit Limoux; bijzonder mooie rode wijn uit Tautavel en prachtige rijke Viognier. Daarnaast Crémant en Bourgogne blanc van Moillard Grivot. Uit Bordeaux moet u beslist La Tour de By Medoc 2018 proeven. We hopen u ook te verrassen met de bijzonder gerijpte wijnen van Rolly Gassmann, Elzas.

Spanje: Uiteraard te proeven de wijnen van Vina Sastre, Ribera del Duero, Monte Real; Rioja, Verassende wijnen uit het zuiden van Spanje; Verdejo, Rueda & de rijke en aangenaam geprijsde wijnen van Rio Lindo

Italië: Rijk vertegenwoordigt met rijpe wijnen uit het zuiden Passo del Sud, Puglia; Carminucci, Marken en Morgante, Sicilië, waaronder een witte wijn van “nero” d’Avola.
Uit het noorden: Zeni, Veneto, Montej, Piëmonte en Nals Margreid Pinot Grigio, Alto Adige

Libanon: aromatische witte wijn van Ixsir Altitudes. 
Duitsland: Bourgogne kwaliteit Spatburgunder van Martin Wassmer, Baden

Zuid-Afrika: zetten we dit najaar extra in het zonnetje met gerenommeerde wijnen van Rijk’s, Tulbagh; aangenaam zachte Chardonnay van Rosenhof, Finlayson Bouchard, Hemel-en-Aarde met twee complexe chardonnay-wijnen en een waanzinnige rode wijn van Glenelly, Stellenbosch tevens met een fantastische aanbieding.

Wij stellen uw komst bijzonder op prijs en hopen u met deze smaakvolle selectie aangenaam te verrassen en uw wijnvoorraad te verrijken.

Datum: 14 oktober 2023
Wijnproeverij: 13.00 tot 17.00 uur (Gratis)
Locatie: Delta Hotel, Maasboulevard 15, Vlaardingen
Aanmelden: r.persoon@wijnhandelvanwelie.nl

Wij verheugen ons zeer op de proeverij en nog meer op uw komst.

U en uw wijnvrienden zijn van harte welkom.

Hartelijke groet, Job van Welie, Ton van den Berg en René Persoon