Voorjaar wijnproeverij 30 Maart 2019 in Gouda

Wijnproeverij Wijnhandel Van Welie in Gouda

Graag nodigen wij u en uw gewaardeerde wijnvrienden uit om op zaterdag 30 maart a.s. deel te nemen aan de voorjaarsproeverij van Wijnhandel van Welie, welke plaats zal vinden in het historische Oude Weeshuis in het centrum te Gouda. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur om nieuwe wijnen te proeven en te ontdekken. Bij elke tafel is een deskundige aanwezig om de ca. 65 wijnen toe te lichten. De kosten van deelname aan deze wijnproeverij bedragen per persoon €7,50 in de voorverkoop en €15,- aan de deur. Alle te proeven wijnen zijn met aantrekkelijke kortingen te bestellen. Bij een bestelling van €100,- per persoon wordt het entreebedrag aan u gecrediteerd.

Proef en geniet van het Voorjaar!

Wij nemen u in deze voorjaarsproeverij mee op een kennismakingsreis met speciaal voor u geselecteerde wijnen uit het karaktervolle assortiment (ruim 500 wijnen) van Wijnhandel van Welie. Hierbij staan kwaliteit, nette prijzen en veel wijnplezier hoog in het vaandel.

Als figuurlijke rode draad in deze proeverij kozen wij voor de witte Sauvignon druif in tal van variaties, afkomstig uit diverse landen van verschillende ‘terroirs’ en klimaatzones, o.a. Domaine de la Baume Vin de Pays d’Oc, Domaine de Beaurepaire Menetou-Salon,  Henri Bourgeois Petit Bourgeois Loire Vallei, Henri Bourgeois Sancerre, The Ned Nieuw Zeeland en Errázuriz Estates Series Aconcagua Valley.

Er zijn ook nog talrijke andere witte wijnen te ontdekken van ongekende klasse, o.a. de knisperende, verkwikkende wijnen van Gudrun Grill uit Wagram, Oostenrijk, o.a. Roter-  en Grüner Veltliner, verleidelijke Vermentino Domaine Astruc,  ravissante, bloemrijke Albariño uit Rias Baixas (Salnes Valley) van Mar de Frades. Weelde en rijkdom van ruim 70 jaar oude wijnstokken uit Swartland van o.a. Mullineux Kloofstreet Old Vine Chenin blanc. Smaakvolle, gastronomische wijnen van Cà dei Frati uit Lombardije.

In het voorjaar verdient rosé uiteraard de nodige aandacht met o.a. frisse, sappige Domaine Ferret Cuvée de Presse uit de Côtes de Gasgogne, beeldschone Provence van Les Crostes Rosé en de bekende M.I.P. van Domaine Sainte Lucie, fruitvolle ‘ongefilterde’ blush rosé Pinot Grigio Calusari uit Roemenië, fruitrijke Sangiovese Rosato van Bigi uit Umbrië en “must have” Rosa Umathum uit Oostenrijk.

De rode wijnen zijn in het voorjaar weliswaar relatief iets minder prominent vertegenwoordigd op de proeftafels, maar verdienen beslist uw speciale aandacht. Pfaffl uit Oostenrijk, uit Chili o.a.  Veramonte en Errázuriz, uit Argentinië Bodegas Salentein,  uit Israël Teperberg, Châteauneauf-du-Pape Domaine Cristia uit de Rhône,  Abruzzo Fosso Corno en Rapitalá Sicilië uit Italië, Ribera del Duero van Viña Sastre uit Spanje.

Ook het edele zoet tot besluit zal niet ontbreken met o.a. Gatti Piero Moscato d’Asti, Delgado Zuleta’s Moscatel en PX. De port van Quinta do Noval verdient eveneens uw aandacht.

Locatie: Het Oude Weeshuis Gouda

Het Weeshuis Gouda is een verzameling unieke historische panden in het centrum van Gouda. De bijzondere rijks- en gemeentelijke monumenten vormen samen een cultuurhistorisch zeer waardevolle locatie. Het Weeshuis ensemble is gelegen in het oudste en meest sfeervolle deel van de binnenstad, tussen groen en andere topmonumenten van de stad zoals de Sint Janskerk. Dit bijzondere gebouw zal getransformeerd worden tot een luxe-hotelconcept. Gelukkig is de verbouwing nog niet begonnen, waardoor wij gebruik kunnen maken van deze unieke locatie voor deze bijzondere wijnproeverij onder leiding van René Persoon met Team WIjnhandel Van Welie.

Locatie en Adres: Het Oude Weeshuis, Spieringstraat, 2801 ZM Gouda
Tijden: 11.00 – 17.00 uur
Prijs: €7,50 (voorverkoop) en €15,- aan de deur

U kunt op loopafstand parkeren op Klein Amerika, Schouwburgplein, in de Stations garage of Q-park garage Nieuwe Markt.

Bekijk hier een kort filmpje van de locatie:

Bestel hier direct uw tickets online of kom langs in de winkel.

Wij hopen van harte u in deze historische locatie te mogen begroeten, vooral omdat wij graag samen met u in een sfeervolle omgeving uw proeverijbezoek bijzonder en de moeite waard willen maken.

Wij kijken uit naar uw komst!

Job van Welie – Martin Stavleu – René Persoon