Whiskyproeverij in Gouda Ed’s Choice: Oud vs Nieuw

Wijnhandel Van Welie is de wijn en whiskyspecialist in Gouda, die liefhebbers adviseert en samen brengt door het orginiseren van activiteiten en proeverijen.

Whiskyproeverij in Gouda 23 juni 2017:

Vrijdagavond 23 juni aanstaande organiseert Wijn- en Whiskyhandel Van Welie wederom een Whiskyproeverij in Gouda. Deze proeverij zal gegeven worden door niemand minder dan Ed Luitjes van Tasteful Scotch en Ed is tevens lid van Het Whiskycollectief. Ed is altijd geïnteresseerd in bijzondere whisky’s, die net even wat anders zijn de anders. Het Thema van deze avond is dus ook Ed’s Choice: Oud vs Nieuw. We gaan op een bijzondere manier terug naar de basis van de whisky. Wat is whisky en wat zijn de verschillende soorten whisky. Een ideale proeverij voor de gevorderde whiskycrack, maar ook voor de beginnend whiskydrinker.

Tijdens deze whiskyproeverij legt Ed Luitjes u uit wat het verschil is tussen een blended whisky, een grain whisky, een Vatted of Blended Malt en een Single Malt. Dit is eigenlijk de basis van de whisky. Echter om de avond meer dan spannend te maken vergelijken we oude bottelingen met de whisky van tegenwoordig. Daarnaast zal Saranke heerlijke bijpassende hapjes maken voor de liefhebber. Dit is optioneel, maar dient wel van te voren aangegeven te worden.

Line-up van de whiskyproeverij:

De line-up van de whiskyproeverij is nog niet volledig bekend, maar we geven u alvast een tipje van de sluier. U maakt kennis met een Blend uit de jaren 70 en een Blend van heden ten dagen. U proeft een maar liefst 50 jaar oude grain, waar zelfs whiskyvlogger Martin Stavleu zeer benieuwd naar is. Vroeger heette het vatted malt, tegenwoordig Blended malt, maar was vroeger inderdaad alles beter? Alsof dit nog niet genoeg is krijgt u ook een vintage Single malt rond de jaren 80 in vergelijking met een Single Malt omstreeks 2017 van dezelfde distilleerderij. Al met al een zeer bijzondere avond en wij kunnen niet wachten totdat het 23 juni is. Wilt u dit ook niet missen?

Meld u aan in de winkel of via onze website. Aan deze proeverij kunnen maximaal 32 mensen aanschuiven, dus vol = vol! De whiskyproeverij begint om 20.00 en u bent vanaf 19.45 welkom in de winkel van Wijnhandel Van Welie in Gouda. De kosten bedragen 30,- per persoon. wilt u gebruik maken van de bijzondere bijpassende hapjes van Saranke, dan bedraagt het 35,- pp. Het adres van de whiskywinkel is Nieuwehaven 191 in Gouda.

Bestel hier uw kaarten voor de whiskyproeverij Ed’s Choice Uitverkocht!!

Wilt u meer te weten komen over tasteful scotch bekijk de website