WIJNCURSUS SDEN 1 Wijnvignet ‘wegwijs in de wereld van wijn’, door René Persoon Vinoloog

Inhoud Wijncursus Wijnhandel Van Welie:

Bent u een wijnliefhebber of drinkt u graag een glas wijn? Waarschijnlijk roept er iets van binnen, daar zou ik wel meer over willen weten. Wat vind ik eigenlijk zo lekker aan wijn? Hoe komt het dat er zoveel verschillende smaken zijn? Waar komen deze smaakverschillen vandaan? Enkele vragen die bij veel mensen spelen. Daarom biedt Wijnhandel Van Welie een wijncursus aan. Deze wijncursus is bedoeld voor iedereen die begint met wijn en hier graag wat meer van wil weten en professioneel wil leren proeven. Op elke avond behandelen we een deel theorie en worden er aansluitend een reeks wijnen geproefd. U wordt hierbij wegwijs gemaakt in de smaakstijlen van wijnen.

Wat komt u te weten?

Na een avond te hebben genoten van de wijnen heeft u kennis opgedaan over verschillende aspecten van wijn. Denk aan de oorsprong en de geschiedenis van de wijn. Hoe wordt wijn gemaakt? Welke factoren hebben invloed op de smaak van de wijn? Dit laatste test u zelf met de wijnen die deze avond te proeven zijn. U leert hoe u het beste de wijn kunt proeven. Uit welk land of gebied komt de wijn, wat is de smaak en het kenmerk van de bekende druivensoorten? Proef je of een wijn biologisch is? Hoe proeven we of de wijn houtrijping heeft gehad? En misschien de allerbelangrijkste vraag: Wat vindt u lekker en waarom vindt u dat? Samen gaan we op wijnavontuur en wij zijn ervan overtuigd, dat deze kennis u voor altijd een mooiere wijnbeleving zal geven.

Data en tijden:

Gedurende 3 avonden op donderdag 5, 12 en 19 maart 2020. De cursusavonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 22.00 uur. Op de 4e avond volgt de afsluiting van deze cursus met een Proeve van Bekwaamheid op 26 maart aanvang 19.30 – tot 20.30 uur hierna neemt u deel aan een gezellige wijnavond tot besluit.

Locatie: Wijnhandel Van Welie, Nieuwehaven 191, 2801 CW Gouda

Prijs: De kosten voor deze wijncursus bedragen per deelnemer à € 120,00 incl. B.T.W. inclusief het lesboek ‘Ik weet van Wijn’

Data: 5, 12, 19 en 26 maart 2020 van 19.30 uur – 22.00 uur

Aanmelden: r.persoon@wijnhandelvanwelie.nl o.v.v. aanmelding wijncursus SDEN 1 (voor 1 maart 2020)

Disclaimer: Deze cursus heeft doorgang bij minimaal 12 deelnemers.