Wijnwinkelreview.nl geeft een 8,5!

Wijnwinkelreview.nl geeft een 8,5!

“Eigenlijk een typische Grapedistrict man”, bedenken we als we Wijnhandel Van Welie verlaten. Daarmee bedoelend dat  de jonge eigenaar eigenlijk naadloos zou passen in het Grapedistrict profiel.  En wie ons een beetje volgt weet dat dat een compliment is: jong, enthousiast, gastvrij, kennis van zaken en een enorme drive. En hij heeft het allemaal.  Maar Job van Welie heeft ervoor gekozen om alles helemaal zelf te doen en dat heeft wat ons betreft zeker een extra charme. Vinden we dus gewoon leuk, jonge mensen die ondanks economisch moeilijke tijden zelf een wijnwinkel in elkaar zetten.

Nou ja, als mensen op oudere leeftijd hun hart volgen richting wijnwinkel vinden we dat ook heel leuk, maar als je op jonge leeftijd al zo gepassioneerd bent van wijn en dan gewoon voor jezelf begint, dan geeft dat wat ons betreft net iets extra’s.

De winkel aan de Nieuwe Haven is eigenlijk vrij traditioneel. In de vorm heeft hij het dus niet echt gezocht. Eigenlijk zien we, als we dit schrijven, de straat nog voor ons, maar kunnen we ons van het interieur van de winkel zelf niet echt veel meer herinneren.

Veel meer onder de indruk waren we van de eigenaar en zijn assortiment. En feitelijk is dat natuurlijk de combinatie waar het om gaat.

De ontvangst is meer dan prima: gastvrij en enthousiast. In alle eerlijkheid kwam bij ons meteen het vooroordeel om de hoek kijken van “wat weet zo’n jong ventje van wijn”, maar in no time had hij dat volledig weggepoetst. Hij heeft verstand van wijn. Zijn advies is prima, een mix van traditioneel en net iets avontuurlijker. Op zijn website schrijft hij dat men tot zijn vijfde verjaardag dacht dat hij nooit zou praten, maar we kunnen stellen dat hij dat meer dan heeft ingehaald. Daarbij kan hij nog luisteren ook. Over wijn praten met en wijn kopen bij hem is gewoon heel erg leuk.

Daar komt nog bij dat hij een meer dan behoorlijk assortiment bij elkaar heeft gehaald. We herkennen enkele grotere importeurs, maar daarvan heeft hij wat ons betreft dan wel de interessantere wijnen ingekocht. En over zijn wijnen weet hij ook prima te vertellen.

Een middagje Gouda is dus voor iedere wijnliefhebber aan te raden. Naast levende historie vind je er dus ook jeugdig enthousiasme. Een aanrader, Van Welie Wijnen.

Waardering: 8,5

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.