Californië: golden sunsets en wijn

Wij beschouwen Californische wijnen als de beste Amerikaanse wijnen. Dat komt omdat de zonnige staat aan de kust ligt met een relatief gelijkmatig klimaat. Dat levert heerlijke wijnen op, boordevol fruit. Een mooie reden om ze onder uw aandacht te brengen.

Wijnfeiten

In Californië wordt ongeveer 90% van alle Amerikaanse wijn verbouwd. Voor Californische rode wijn wordt cabernet sauvignon veruit het meest gebruikt. Ze hebben meestal een intens bouquet van bramen, kersen en ander donker fruit. De smaak is vol en de structuur stevig. De druif voor witte wijn die in Californië het meest wordt gebruik is de chardonnay. De meeste Californische chardonnays zijn op hout gerijpt. Dat geeft fruitaroma’s van bijvoorbeeld peer, perzik en meloen.

Eerst proeven?

Wilt u ook de beste Californische wijn kopen maar weet u niet goed welke? Omdat Californische wijnen zo veelzijdig zijn als de staat zelf, hebben we 2 proefpakketten voor u samen gesteld. Eentje met alleen chardonnay’s en eentje die heel goed combineert met de BBQ. Nog zo’n unieke feature van de Golden State.

Proefbox Californië chardonnay voor € 93,75
Proefbox BBQ Californië rood voor € 93,85

Onze Californische wijnen

Omdat er voor nu misschien nog heel even niets anders op zit dan mijmeren over een vakantie in Californië, willen we het u gemakkelijk maken. We verzachten het wachten een selectie van onze Californische wijnen. Mijmer-wijnen voor bij de BBQ en … voor eigenlijk alle andere gelegenheden.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.