Eilandgevoel uit de Provence en Sancerre

Lodewijk de XIV van Frankrijk genoot intens van de geneugten uit de fraaie regio van de Loire. Met dank aan zijn maîtresses. Liefde gaat immers door de maag. De Loire werd toen al geroemd om haar talrijke culinaire creaties.

De wijnen uit de Loire zijn veelal gedomineerd door sauvignon blanc o.a. Sancerre met haar verschillende terroirs, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. Ook de smaakvolle witte wijnen van de Chenin blancdruif uit de Loire zijn de moeite waard o.a. uit Vouvray, Saumur en de bijzondere Savennières. U behoeft geen zonnekoning te zijn om gastronomisch te genieten van Sancerre met gebakken (slib)tong.

Proef de Sancerre met de Domaine André Neveu Sancerre Blanc ‘Les Longues Fins’ 2019

Op een steenworp afstand van de Franse Côte d’Azur ligt het eiland Porquerolles: een ongerept ‘bounty’-eiland met steile rotsen, witte stranden en geurende eucalyptus- en pijnbomen. Domaine de l’Ile maakt op het eiland een chique Côtes de Provence rosé. Het wijnhuis is al vanaf 2015 biologisch gecertificeerd en sinds 2019 eigendom van mode- en parfummerk CHANEL, welke tevens eigenaar is van Château Rauzan-Ségla en Château Canon in Bordeaux. Een waanzinnige rosé om het eilandgevoel in huis te halen…

Proef voor het ultieme eilandgevoel de Domaine de l’lle Porquerolles Côtes de Provence rosé 2019

Begin uw ontdekkingstocht gewoon bij Wijnhandel van Welie!

– René Persoon

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.