Gaat u mee op wijnreis naar Zuid-Afrika?

Voor degene die er al geweest is: u keert gelijk terug in gedachten over de prachtige natuur, wijnranken, prachtige golfbanen en het lunchen bij de wijnboer. Dit bijzondere land (met name rondom Kaapstad) is een walhalla voor de Bourgondiër. De wijnen zijn bijzonder populair in Nederland en vandaar dat wij deze mooie wijnen extra aandacht willen geven. Helaas zal u zelf de reis ernaar toe moeten maken. Uiteraard geven we u graag tips over welke wineries u beslist moet bezoeken!

Steenberg: onbekend, maar zeer bemind

Naast bekende wijnen uit Stellenbosch van Jordan en Simonsig promoten we ook graag de minder bekende gebieden. Allereerst zijn we verheugd om van Steenberg de mooiste sauvignon blanc van Zuid-Afrika weer aan te kunnen bieden. Vanuit de kust vlakbij Kaap de Goede Hoop waait er een frisse zeewind de vallei van Constantia in, wat ervoor zorgt dat de sauvignon blanc heerlijk fris blijft en optimaal kan rijpen. Een frisse wijn met ontzettend veel smaak en onverslaanbaar in zijn prijsklasse. De rode wijn van de typische Zuid-Afrikaanse blend van cabernet sauvignon en shiraz is eveneens een paradepaardje.

Rijk’s genot

Sinds kort voeren we ook met veel succes de wijnen van Rijk’s uit Tulbagh. Een absolute must have uit hun collectie is Rijk’s Pinotage. Uiteraard mag deze Zuid-Afrikaanse druif niet ontbreken. Zoekt u een ideale begeleider van diverse vleesgerechten (BBQ), proef dan deze smaakvolle en krachtige wijn met een verfijnde en zachte afdronk.

Voor Bon Courage is geen moed nodig

We sluiten dit reisbericht af met een bestseller in onze collectie: Bon Courage Chardonnay Prestige uit Robertson. Hiervan zeiden de Zuid-Afrikanen dat het hun best bewaarde geheim was… Deze chardonnay is romig, vol en tamelijk rijk met tonen van tropisch fruit. Nu spectaculair laag geprijsd voor slechts € 7,95! U kunt hem gerust aanschaffen.

Wat hebben we in de aanbieding?

Simonsig Chenin blanc – van € 8,95 voor € 6,95
Simonsig Rosé – van € 8,95 voor € 6,95
Simonsig Unoaked Chardonnay – van € 8,95 voor € 6,95
Jordan Inspector Perinquey Chenin blanc – van € 12,95 voor € 9,95
Jordan Chardonnay Barrel Fermented – van € 18,50 voor € 14,95
Jordan Nine Yards Chardonnay – van € 37,50 voor € 29,50
Jordan Cobblers Hill – van € 37,50 voor € 29,50
Steenberg Sauvignon blanc – van € 14,95 voor € 9,95
Steenberg Stately Cabernet Sauvignon – Shiraz Constantia 2018 – van € 16,50 voor € 11,50
Morgenster Lourens River 2013 – van € 22,50 voor € 18,50
Bon Courage Chardonnay Cuvée Prestige Robertson – van € 9,95 voor € 7,95
Rijk’s Touch of Oak Pinotage – van € 16,95 voor € 14,95

Al onze Zuid-Afrikaanse wijnen bij elkaar? Kijk op onze Zuid-Afrika pagina.