Wat drinken we in het voorjaar?

Zodra de zon weer gaat schijnen en de lente zich aankondigt, komen we graag samen met vrienden en/of familie bij elkaar. Om te genieten van een brunch, lunch of early diner of gewoon te ontspannen op het terras of in de tuin. Prosecco is de ideale wijn voor deze feestelijke gelegenheden. Anno 2021 is de situatie even anders. We mogen beperkt bij elkaar op bezoek, een dagje uit is lastig en het bezoek aan je favoriete restaurant is ook niet mogelijk. Desalniettemin wordt dit hopelijk de aftrap van een mooi voorjaar. Om hier alvast op vooruit te lopen hebben wij maar liefst 50 wijnen in de aanbieding die uitstekend bij dit seizoen passen. Uiteraard mogen de flessen rosé weer koud gezet worden, maar frisse en bloemige witte wijnen zijn ook de ideale begeleiders van een zonnig voorjaar.

Job’s persoonlijke favoriet is een witte wijn uit Portugal met de prachtige naam Flor de la Mare Branco Casa Ermelinda. De kwaliteit van de wijn vertegenwoordigd in zijn beleving een waarde van € 8,95, maar is nu slechts € 6,95 per fles. Koopt u 5 flessen? Dan krijgt u er 1 gratis. Wellicht een idee om het een en ander in te slaan….

Daarnaast zijn de bekende wijnen van SCAIA uit Noord Italië in de aanbieding. Aromatisch, toegankelijk en gewaardeerd door zowel de wijnkenner als de wijnliefhebber uit Gouda en omgeving!

Tips van wijnspecialist en vinoloog René Persoon

Lente in Coronatijd, zonnige dagen in donkere tijden. Ook bijzondere dagen omdat er naast het lijden onder corona er ook tijd is om het leven te vieren. Dus waarom niet een mooie brunch organiseren met elkaar? Deze kan vooraf gegaan worden door een mooi glas Prosecco Valdobbiadene Santi Brut (aangenaam, fijn perenfruit en subtiel) en bij het klassieke gerecht oeuf bénédictine een – hoe kan het anders – klassieke witte bourgogne van Bernard Moreau uit 2018. Een weelderige, wijn met iets brioche en richeness, gemaakt van jonge wijnstokken uit Chassagne-Montrachet in de Côte de Beaune. Mocht u nog een smaakvol hoofdrecht willen bereiden, dan is ook hier een klassiek gerecht van gebraden lamsbout met Provinciaalse kruiden een passend gerecht met een mooie wijnsuggestie namelijk Viña Sastre Roble 2019 uit Ribera del Duero (zongerijpt, geconcentreerd glas wijn met uiterst aangename vulling van zwart bosfruit en specerijen nuances van 10 maanden houtrijping).

Mocht u er nog niet uit zijn, kom langs of mail met uw vragen/wensen, wij helpen u graag met vineuze ideeën op weg naar een mooie lente.

– René Persoon

Zo bestelt u uw favoriete voorjaarswijnen

Bekijk al onze aanbiedingen op onze website of breng een bezoek aan de winkel.

Wilt u ook nog extra volumekortingen? Maak dan gebruik van onze bestellijst. U kunt hem uitprinten, op uw gemak invullen en bij ons inleveren.

WijnTrend van de zomer

De zomertrend van 2021 zijn de wijnen uit de Vinho Verde regio in het noordwesten van Portugal. Deze licht sprankelende witte wijn is wat lager in alcohol, fris van smaak en biedt echt een smaakbeleving. Tegenwoordig ook verkrijgbaar in rosé, dus we gaan u hier zeker voor terug zien!