November: Italiaans Genieten in de Winter

Soms zit het allemaal even mee. Onze Amarone is door Perswijn geselecteerd als beste koop. Wij zijn dat proefondervindelijk gaan testen en warempel: deze wijn overtrof zelfs onze eigen verwachtingen. In vergelijking met amarone-wijnen tot wel 100 euro toonde de Ca’ Rugate Punta 470 Amarone della Valpolicella 2015 zich onoverwinnelijk door de verfijning en elegantie naast de intense en vol fruitige smaken van een goede amarone. Heerlijk om zelf zo verrast te worden door je eigen wijn, zeker aangezien deze wijn voor een amarone zeer betaalbaar is. Nu zelfs nog iets extra betaalbaarder, dus sla uw slag….

Thema van de maand november: Italië

Deze weken ook een aantal bestsellers in de aanbieding zoals de biologische 3-Passo uit Puglia of de populaire SCAIA Paradiso. Uiteraard nog extra aandacht voor Valpolicella Ripasso; ‘Ripasso is een traditionele methode waarbij het sap van de druiven in contact wordt gebracht met de gedroogde druivenschillen van waaruit de Amarone wijnen zijn geperst.’

Ik vergelijk het altijd met een theezakje, dat zorgt voor meer concentratie in geur, kleur en smaak. Zo ook voor deze wijn: op deze manier wordt thee zetten wel heel erg leuk.

– Job van Welie

Aanbiedingen november

Winterse Luxe Huiswijnen (om het warm van te krijgen)
3 Passo Puglia Rosso (BIO) van € 9,95 voor € 7,95
3 Passo Pugia Bianco (BIO) van € 9,95 voor € 7,95

Speciale aanbieding!

Geselecteerd als Beste Amarone door Perswijn:
Ca’ Rugate Amarone della Valpolicella Punta 470 2015 van € 49,95 voor € 39,95

Wijnen en spijzen

Hazepeper met Ripasso of optimaal genieten met Amarone van I Love Food & Wine

Te combineren met:
Ca Rugate Valpolicella Ripasso 2017/2018 van € 19,95 voor € 16,95
of nog iets rijper:
Santi Solane Ripasso Valpolicella 2015 van € 16,95 voor € 14,95

Hertenstoofschotel met pasta van I Love Food & Wine

Met een mooie amarone look-alike:
SCAIA Paradiso Rosso Tenuta San’t Antonio van € 18,95 voor € 15,95
Ook heerlijk met andere Pasta’s met rijke tomatensaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *